Jaap, een duivenman in hart en nieren! Inmiddels heeft hij de respectabele leeftijd van 70 jaar bereikt, wonend in het mooie plaatsje Kootwijkerbroek waar hij naast zijn geliefde hobby, ook een bekende horeca ondernemer was in vorm van het runnen van zijn “kindje” Cafe “Wessel”.

Enige tijd geleden had Jaap met pijn in zijn hart besloten om zijn succesvolle “Café Wessel” te verkopen, echter vrij snel werd hem gevraagd of hij toch weer iets voor zijn geliefde café kon betekenen….. want het Café zonder Jaap bleek nog niet 1, 2, 3…. zomaar te lopen zoals het hoort.

Jaap stapte er vol energie weer in, om zijn kindje te redden, echter kostte hem dit het nodige op allerlei gebieden en dat deed hem in eerste instantie de keuze maken om enkele duiven van de hand te doen, om zo het Café weer nieuw leven in te kunnen blazen. Hij verkocht daarom een aantal (5) van zijn top duiven, deze zullen we dus helaas niet terug vinden in de veiling, de reden van deze verkoop zult u begrijpen, maar niet getreurd er is nog voldoende kwaliteit over!

In de loop van 2023….
Kwam Jaap er steeds meer en meer achter dat hij toch liever van het leven wilde gaan genieten en ook zeker van zijn “gevleugelde vrienden”. Mede omdat het opnieuw instappen in het café, hem al snel door meerdere omstandigheden deed beseffen dat dit niet de juiste keuze was. Hij besloot om er nu definitief mee te stoppen en zijn laatste dag in Café Wessel was 30 September 2023 en werd er een nieuwe eigenaar verwelkomd

Hoe nu verder?
Zijn eerdere besluit om alles van de hand te doen na het seizoen 2023, kan en wil hij toch niet aan toegeven…..
“Ik kan gewoonweg niet zonder duiven, vooral nu ik weer in rustigere vaarwater ben gekomen na het stoppen met het Café, aldus Jaap.

In samenspraak met GPS-Auctions is er besloten om een groot deel van zijn kolonie te verkopen en zal Jaap in seizoen 2024 een doorstart maken met een beperkte groep jaarlingen, om zo ook gezien zijn leeftijd het iets rustiger aan te gaan doen. Zo kan Jaap met plezier in de duivensport actief blijven en daarnaast ook van andere dingen in het leven gaan genieten.

De basis van dit top hok….
Alleen het allerbeste is goed genoeg, dat is het motto van Jaap. Hij klopte aan bij diverse topmelkers zo kocht hij een top duivin bij Henk Scheffel genaamd “Alie” uit zijn wereldberoemde “Bendner”, maar de weg naar de top werd pas echt ingezet toen hij duiven aanschafte bij niemand minder dan Gerard Koopman, waar we diverse (bewezen) duiven terug vinden in deze veiling.

Veiling & Bezichtigen….
Deze online veiling zal vanaf Donderdag 7 December starten via www.gps-auctions.com en eindigen op Zondag 17 December vanaf 13 uur in meerdere delen! In de tijd dat deze veiling online staat is er een mogelijkheid tot bezichtigen van al deze top duiven en wel op Zaterdag 16 December